Mr. Jones - Græske Hundes første æsel

Mr. Jones

Fortalt af Benedikte

Kort efter min ankomst på Ios i sommeren 2007, blev jeg gjort opmæerksom på at der var et æsel som blev behandlet på en inhuman måde af sin ejer. Ejeren havde en lille pind med et søm for enden, og det brugte han til at stikke ned i ryggen på æselet for at få det til at gå hurtigere.

Jeg måtte selvfølgelig finde æsel og ejer, og det var åbenlyst med det samme, at rygtet ikke var overdrevet.

 

Det stakkels æsel havde 2 store åbne blødende sår på ryggen, ca 2 cm dybe og ejeren gravede sømmet ned i ryggen på æslet dagligt.

Jeg startede med at filme sårene og ejeren når han red på ham, så han ikke bagefter ville kunne sige at skaderne det var fra noget andet end hans handling med sømmet. Derefter kontaktede jeg John Laden, en mand kendt for at redde æsler og muldyr i Grækenland, og han satte mig i kontakt med " The Greek Society for The Protection Of Equines in Greece", og med deres backup kontaktede jeg det lokale politi og "healthinspector" på øen.

Videoklip

kræver Windows Media Player

Vi gav manden en advarsel, og det så ud som om han tog den til sig, i hvert tilfælde et par dage, indtil jeg opdagede at han nu lavede blødende sår i halsen af æselet istedet - han vidste jo nu vi checkede dem på ryggen.

Så med hjælp af den lokale "health inspector", den såkaldte dyrlæge, tvang vi manden til at sælge mig æslet. Han fik simpelthen valget mellem at sælge æslet til mig for en mindre sum, eller at få en bøde på 2000 euro nu, og senere blive tvunget i retten. Ejeren tog modvilligt imod tilbuddet....

John Laden gik straks i gang med at finde et æsel "sanctuary", og snart fik vores gamle Mr Jones et tilbud om et hjem på Kreta hvor han aldrig mere skal lave andet end at hygge sig med en flok andre reddede æsler fra hele Grækenland.

Og således er Græske Hunde blevet de stolte ejere af et æsel som er døbt Mr. Jones, efter Vesna Jones fra engelske Greek Animal Rescue der var på besøg et par dage på Ios.

Mr. Jones vil blive passet og beskyttet resten af sit liv, og aldrig mere vil han blive udsat for vold eller andre sadistiske handlinger igen.

Jeg ved ikke hvordan jeg skulle have kunnet gøre dette uden hjælp og råd fra John og The Equine Society i Athen, og kan ihvertfald sove bedre nu om natten vidende at i det mindste et æsel ikke mere skal lide.

DU kan også være med til at hjælpe Mr. Jones. Han kan sponseres ved at du indbetaler det beløb du vil sponsere med på vores konto: Reg. nr. 0890 Konto nr. 2040898 hos Handelsbanken, Amaliegade, København K - Kontoen hedder Græske Hunde, c/o Peder Christian Pedersen. Sponsering af Mr. Jones skal mærkes 'MR. JONES'.

Mr. Jones' sponsorere kan besøge ham på Kreta hvis de har lyst til at kigge forbi.

Læs også om Mr. Jones' lidt dramatiske tur fra Kreta til Ios i Lone Korsgaards rejseberetning på siden med HISTORIER

Mr. Jones får sit første kys i frihed af Vesna som han er opkaldt efter

Mr. Jones i sit nye hjem

Mr. Jones siger tak for hjælpen

 

 

Site MapContact UsOther PETA Sites