Hvalp, unghund, voksen hund

eller hund med særlige behov?

 

HVALPE (8 uger-1/2 år)

Savner du liv og glade dage i hjemmet? Har du lyst til at opdrage? Er du tålmodig, konsekvent og vedholdende? Hvis du kan svare ja til nævnte ting, så kan du overveje at adoptere en hvalp. Du skal være indstillet på at arbejde med renlighed, alene-hjemme-situationer og miljøtræning. Vi forventer også, at du deltager på et hvalpemotivationshold, så din hund bliver socialiseret ordentligt i forhold til mennesker og dyr.

Du bør også have in mente, at hvalpen bliver kønsmoden omkring 6-10 måneders alderen (afhængig af race), hvilket vil sige, at den kommer i lømmel-/teenagealderen. Frem til og med din hund har overstået den mentale modning omkring 17-22 måneders alderen (afhængig af race), vil du opleve perioder med en del udfordringer omkring opdragelse og indlæring. Du skal påregne en del stimulering både i form af god motion, men også mental stimulering hvor hunden bruger sit hoved og næse. Vi forventer, at du fortsætter med træningen, og selvom det i perioder kan virke som om, at hunden intet lærer, så gælder det om at være konsekvent og fastholde de indlæringer, som hunden én gang har lært. Periodevis, samt når hunden har overstået sin mentale modning, vil du opdage, at den træning, som du troede var forgæves, lige pludselig bærer frugt.

De fleste hvalpe er livlige, glade og uproblematiske, men du bør altid have i baghovedet, at hvis hvalpen har været udsat for en traumatiserende oplevelse i sit tidlige liv, så vil ubalancerne typisk først vise sig, når hvalpen bliver kønsmoden omkring 7-10 måneders alderen (afhængig af race). Når hunden samtidig er i teenage-/lømmelalderen, kan det godt være svært at vurdere, om der er tale om unoder eller decideret ubalancer, men hvis du bare er det mindste i tvivl, så søg hjælp hos en adfærdsbehandler. Jo før du får taget hul på problemet, des nemmere er det at få det bearbejdet.

Vi forestiller os en familie med eller uden børn. Familien skal have et stort overskud, da det at have en hvalp og senere en unghund i familien kræver meget arbejde og stor tålmodighed. Hvis familien ydermere har hundeerfaring, er det absolut et plus. Familien har også lyst til at leve et aktivt hundeliv, hvor de laver en masse ting sammen med hunden. Det være sig spændende lufteture, sportræning, søgeøvelser, almindelig hundetræning etc.

 

UNGHUNDE (1/2 – 2 år)

Savner du liv og glade dage i hjemmet, er du rustet med en stor portion tålmodighed, og er du konsekvent og vedholdende, så kan du overveje at adoptere en ung hund, der er i teenage-/lømmelalderen.

Din hund bliver kønsmoden omkring 6-10 måneders alderen (afhængig af race), hvilket vil sige, at den kommer i teenage-/lømmelalderen. Frem til og med din hund har overstået den mentale modning, omkring 17-22 måneders alderen (afhængig af race), vil du opleve perioder med en del udfordringer omkring opdragelse og indlæring. Du skal påregne en del stimulering både i form af god motion, men også mental stimulering, hvor hunden bruger sit hoved og næse. Vi orventer, at du går til hundetræning, og selvom det i perioder kan virke som om, at hunden intet lærer, så gælder det om at være konsekvent og fastholde de indlæringer, som hunden én gang har lært. Periodevis, samt når hunden har overstået sin mentale modning, vil du opdage, at den træning, som du troede var forgæves, lige pludselig bærer frugt.
Det er vigtigt for os at påpege, at hvis hunden som hvalp har været udsat for en traumatiserende oplevelse, så vil ubalancerne typisk først vise sig, når hvalpen bliver kønsmoden. Da hunden er i teenage-/lømmelalderen, kan det dog være svært at vurdere, om der er tale om unoder eller decideret ubalancer, men hvis du bare er det mindste i tvivl, så søg hjælp hos en adfærdsbehandler. Jo før du får taget hul på problemet, des nemmere er det at få det bearbejdet.

Vi forestiller os en familie med eller uden børn. Familien skal have et stort overskud, da det at have en unghund i familien kræver meget arbejde og stor tålmodighed. Hvis familien ydermere har hundeerfaring, er det absolut et plus. Familien har også lyst til at leve et aktivt hundeliv, hvor de laver en masse ting sammen med hunden. Det være sig spændende lufteture, sportræning, søgeøvelser, almindelig hundetræning etc.

 

VOKSNE HUNDE (over 2 år)

Alle disse hunde har én eneste ting imod sig, og det er deres alder. Hvis du har lyst til at åbne dit hjem for én af disse hunde, vil du opleve at få en langt roligere hund, der har overstået både hvalpe- og pubertetsstadiet.

Du skal være opmærksom på, at hundene kan have oplevet nogle grimme ting fra sin periode i Grækenland, der gør, at de i begyndelsen kan være en del utrygge. Det betyder, at de har behov for rolige og trygge rammer i det første lange stykke tid. Vores erfaringer siger, at der typisk ikke er de store problemer med renlighed, og de glider ofte stille og roligt ind i familien, hvis bare man giver dem den fornødne tid og tålmodighed. Og jo ældre hunden er, jo nemmere glider tingene ofte.

Hunde i denne kategori vil egne sig godt til ældre mennesker, familier uden børn eller med større børn. Vi anbefaler dog aldrig en utryg hund til børnefamilier, da de kræver meget rolige og trygge omgivelser for at falde til.


 

HUNDE MED SÆRLIGE BEHOV (alle aldre)

Et mindre handicap betyder ikke altid et nej til livet. Disse dejlige hunde har, som alle andre hunde, også fortjent et liv med tryghed og kærlighed. Selvom det kan betyde kortere levetid alt afhængig af handicap, så kan du være med til at gøre en forskel for de dyr, hvis skæbne ellers ser ret uvis ud.

Du skal påregne, at der kan komme ekstra udgifter til dyrlæge, samt at der kan være en del pleje. Og afhængig af skavank, skal du naturligvis også have ’in mente’ at der kan være følgevirkninger. Vi forestiller os en familie med et overskud udover det sædvanlige både menneskeligt og økonomisk. Og sidst men ikke mindst en familie, der virkelig ønsker at gøre en forskel.


 

© 2013 Graeske Hunde, Denmark - Registered charity no. 30 74 17 65 - All Rights Reserved - Designed by Marianne Wehlast